Рахунок для офшору у білоруському банку

25.04.2019
Новини міжнародного департаменту

Більшість білоруських банків відкривають корпоративні рахунки для нерезидентних компаній, у т.ч. й для різних партнерств з номінальним сервісом, та класичних офшорів.
 

Рахунок у банку нерезиденту
 

Обслуговування юридичних осіб-нерезидентів Білорусі дозволено законодавством Республіки Білорусь, тому у кожному банку є внутрішні процедури, щодо встановленого алгоритму взаємодії і співпраці з нерезидентами (як правило, банки офіційно про це говорять, але рахунки нерезидентам відкривають).
 

Боснія та Герцеговина, Вануату, Ірак, Іран, Ємен, КНДР, Сирія, Уганда, Ефіопія – це невеликий список держав, з якими банки Білорусі не співпрацюють, і не відкривають рахунки компаніям, зареєстрованим у цих країнах.
 

Якщо юрисдикція Вашої компанії не входить до вищезазначеного переліку, Ви можете почати самостійний збір статутного пакета документів.
 

Самостійно відкрити рахунок в банку РБ
 

На жаль, у білоруських банках немає чітко виробленої концепції вивчення та вимог до бізнесу та діяльності клієнтів, тому один банк Вам може відмовити у відкритті рахунку на стадії попереднього розгляду пакета документів, а інший – успішно відкриє рахунок.
 

Відзначимо, багато банків неохоче спілкуються з клієнтами «з вулиці», тому можуть проігнорувати Ваш запит.
 

Для запуску процедури відкриття рахунку уповноважений представник (директор, довірена особа) компанії повинен самостійно відвідати відділення обраного банку у Білорусії.
 

Рекомендуємо звертатися до крупних відділень або філій, у яких є фахівці корпоративного відділу.
 

При собі необхідно мати повний пакет оригіналів статутних документів компанії завірених відповідним чином, завірені переклади цих документів на російську або білоруську мови, а також документи, що ідентифікують Вас.
 

У банку нададуть форми та анкети для заповнення та підписання.
 

Після цього банк візьме паузу для ухвалення попередньо рішення по заявці.
 

Час прийняття рішення, як правило, займає 1 тиждень та більше.
 

Якщо за підсумком розгляду заявки та документів банк прийме попереднє позитивне рішення, співробітник банку має право запросити (як показує практика, запрошуватиме) додаткові документи про діяльність компанії, бенефіціара та ін.
 

Після того, як усі запрошені документи будуть надані, банк знову візьме паузу на їх розгляд.
 

Якщо наданий пакет документів влаштує банк, уповноважений представник (директор, довірена особа) буде запрошений до банку для підписання банківських форм, активації рахунку та отримання коштів віддаленого входу до Інтернет-банку.
 

Якщо попереднє рішення банку буде не на користь клієнта, рекомендуємо подавати документи до іншого банку, або ж подавати одночасно у декілька банків.
 

Більш детально читайте у статті «Відкриття рахунку для офшору у Білорусі» за посиланням

https://absolute.com.ua/ukr/articles/otkrytie-scheta-dlja-offshora-v-belarusi
 

Як швидко відкрити рахунок у Білорусії нерезиденту
 

Якщо ж Ви бажаєте відкрити корпоративний рахунок у банку Білорусії, але не маєте на те досить вільного часу, досвіду роботи з банківськими комплаенс – зверніться до фахівців.
 

Міжнародний департамент ЮА «Абсолют» займається відкриттям рахунків нерезидентам в іноземних банках.
 

Наші фахівці консультують за телефоном
067 732 38 82

Юристи міжнародного департаменту повністю супроводжують відкриття корпоративного рахунку в банку Білорусі:
 

  • готують необхідний пакет документів;
     
  • заповнюють анкети;
     
  • направляють попередню заявку на відкриття корпоративного рахунку нерезиденту надійним банкам-партнерам, щоб гарантувати Вам отримання позитивного рішення.
     

Ми економимо Ваш час. Подача пакету документів відбувається дистанційно відразу у декілька банків, та не вимагає фізичної надання документів.
 

  • Попередній розгляд заявки займає всього 7 – 10 днів.
     
  • Статутні документи компанії, одержані від нас, банки приймають на розгляд без перекладу на російську або білоруську мову, тобто Ви не платите за переклад і завірення.
     
  • Уповноваженому представнику (директор, довірена особа) компанії необхідно приїхати в Білорусію всього 1 раз для відкриття рахунку.
     

Ми зустрічаємо, а також супроводжуємо представника компанії на всіх етапах – при відвідуванні нотаріуса для надання оригіналів перекладених документів й завірення перекладів, а також під час візиту до банку для підписання банківських форм та завершення процесу відкриття корпоративного рахунку.
 

На відміну від самостійного відкриття рахунку, немає витрат на неодноразові поїздки до Білорусії для відвідування банків. Плюс, у наявності економія грошей, нервів та часу – наші фахівці повністю контролюють увесь процес відкриття рахунку.
 

Банки-партнери ЮА «Абсолют» завжди приймають позитивне рішення щодо відкриття рахунку нашим клієнтам.
 

Вартість відкриття корпоративного рахунку в Білоруському банку становить всього 1 599 євро.
 

Ознайомтеся з Акційною пропозицією за посиланням
https://absolute.com.ua/ukr/articles/korporativnyjj-schet-dlja-offshora-v-belorusskom-banke
 

Термін від подачі заявки до банку на попередній розгляд, до активації корпоративного рахунку, як правило, займає не більше 1 місяця.
 

Відкриваємо рахунки:
 

  • на класичні офшори;
     
  • партнерства;
     
  • компанії з номінальним сервісом та складною корпоративною структурою.
     

Всього за 1 місяць, Ви приступите до повноцінної роботи з Вашим новим корпоративним рахунком.

 

За бажанням клієнта, у максимально стислі терміни ми зареєструємо компанію будь-якої форми власності у Білорусі, країнах ЄС, а також в будь-якій країні, та відкриємо для неї корпоративний рахунок.

 

Уточніть деталі у фахівця Міжнародного департаменту ЮА «Абсолют»
 

Телефонуйте 067 732 38 82

Пишіть до чату або на e-mail offer@absolute.com.ua