Відкриття рахунку для офшору в Білорусі

22.04.2019
Новини міжнародного департаменту

Ваша компанія зареєстрована в офшорній юрисдикції, високоризикової низькоподатковій зоні або в юрисдикціях, з якими більшість банків ЄС, з різних причин, відмовляються співпрацювати?
 

Зверніть увагу на банки Білорусії!
 

Офшорний рахунок у Білорусії
 

Банки Білорусії відкривають корпоративні рахунки компаніям, які зареєстровані в офшорних юрисдикціях, високоризикових низькоподаткових зонах!
 

Банки Білорусі не співпрацюють тільки з компаніями з таких країн, як: Боснія і Герцеговина, Вануату, Ірак, Іран, Ємен, КНДР, Сирія, Уганда і Ефіопія.
 

За будь-якої іншої юрисдикції сміливо подавайте документи компанії на розгляд службами банку.
 

Як відкрити рахунок в іноземному банку громадянину України
 

У більшості білоруських банків є алгоритм відкриття корпоративного рахунку юридичним особам-нерезидентам, однак відсутній чіткий список критеріїв, згідно з якими клієнтові може бути наданий відмова на стадії попереднього розгляду пакета документів.
 

Тому, при розгляді одного й того ж пакету документів банк «А» може відмовити, а банк «Б» – без зайвих питань запустити процедуру відкриття рахунку.
 

Щоб заощадити час і гроші, ми рекомендуємо подавати документи одночасно в кілька банків Білорусі.
 

Отримайте рекомендації фахівців за телефоном
067 732 38 82


 

Банки РБ вимагають стандартний пакет документів для попереднього розгляду:
 

  • копії установчих документів (статут та/або установчий договір або інший документ, на підставі якого діє юридична особа);
     
  • копія документа, що підтверджує державну реєстрацію у країні заснування юридичної особи (виписка з торгового реєстру, сертифікат про інкорпорацію або інший аналогічний документ);
     
  • документи, що підтверджують повноваження посадових осіб юридичної особи, (оригінали, належним чином завірені копії або виписки з протоколів, рішень, доручень про обрання (призначення) на посаду, вступі на посаду, виконанні обов'язків або про наділення необхідними повноваженнями і т.п.);
     
  • фізичні особи, що діють від імені юридичних осіб з питань відкриття банківських рахунків та розпорядження ними, представляють паспорт та довіреність, видану від імені компанії;
     
  • документи, що містять інформацію про акціонерів, засновників компанії (з розкриттям інформації до кінцевого фізичної особи-вигодонабувача)

 

Відзначимо, всі документи необхідно оформити відповідним чином, виходячи з вимог, що пред'являються до таких документів. Документи слід перевести на білоруську або російську мову, а також завірити уповноваженою особою в Білорусі.
 

Додатково, банки попросять заповнити ряд анкет (KYC для компанії, FATCA для фізичних осіб).
 

Особливості відкриття рахунку в іноземному банку – Білорусія
 

Банк розглядає документи нерезидента для відкриття рахунку 7 – 14 днів. Після узгодження заявки, банк може запросити додаткові документи, що описують та підтверджують діяльність компанії, інформацію про бенефіціарів і т.д.
 

При самостійному відкритті рахунку в одному з банків Білорусі, уповноваженій особі компанії-нерезидента необхідно двічі приїхати або прожити в країні цілий місяць.
 

Перший візит триває від 1 до 3 днів. Протягом цього періоду готується пакет юридичних документів (переклад, завірення) і заповнюються анкети при подачі пакета документів в банк на відкриття рахунку.
 

Другий візит може також зайняти від 1 до 3 днів – залежить від банку і його швидкості активації рахунку, а також надання необхідних даних для роботи через Інтернет-банк.
 

Однак, на практиці політика прийняття білоруськими банками попередніх рішень про відкриття рахунків непередбачувана.
 

Тому, самостійна подача документів в банки РБ може затягнути процес відкриття рахунку на кілька місяців.
 

Спочатку Ви отримаєте відмову через помилки в документах, відсутності перекладу і / або запевнення білоруським уповноваженою особою і т.п., а потім – після повторної подачі документів, банк знову може відмовити, причому, навіть не озвучуючи аргументів (пославшись на внутрішній регламент роботи з нерезидентами).
 

Тільки уявіть, скільки разів самостійно доведеться виправляти помилки і контактувати зі співробітниками банків ?!
 

Як часто доведеться їздити до Білорусі ?!
 

І скільки часу і грошей займе відкриття рахунку для Вашої офшорної компанії ?!
 

Подумайте, чи готові Ви оббивати пороги білоруських банків? Або краще звернутися до надійної компанії, безпроблемно відкриває рахунки українцям в Білорусії?
 

Наші фахівці консультують за телефоном
067 732 38 82


 

Як швидко відкрити рахунок в Білорусі нерезиденту
 

Міжнародний департамент Юридичного агентства «Абсолют» пропонує Вам готове рішення – швидко відкрити рахунок у білоруському банку для Вашої офшорної компанії.
 

Наші клієнти – український великий і середній бізнес – постійно звертаються до нас з питання відкриття рахунків в банках Білорусії.
 

Юристи міжнародного департаменту повністю супроводжують відкриття корпоративного рахунку в банку Білорусі:
 

  • готують необхідний пакет документів;
     
  • заповнюють анкети;
     
  • направляють попередню заявку на відкриття корпоративного рахунку нерезиденту надійним банкам-партнерам, щоб гарантувати Вам отримання позитивного рішення.
     

Для відправки заявки на відкриття рахунку не потрібен переклад статутних документів – наші банки-партнери беруть англійський варіант. Переклад на російську або білоруську мови потрібен лише при безпосередній подачі документів на відкриття рахунку після отримання позитивного рішення банку.
 

Банк розглядає попередню заявку максимум 10 днів.
 

Отримавши позитивне рішення банку, наші фахівці перекладають російською або білоруською мовою запрошені додатково документи, запевняють їх, а після – відправляють до банку.
 

Паралельно ми погоджуємо дату прибуття уповноваженої особи компанії (директора чи іншого довіреної особи) до Білорусії для відвідування банку.
 

Партнер нашої компанії зустрічає, а також супроводжує на всіх етапах уповноважену особу компанії-нерезидента – при відвідуванні нотаріуса для надання оригіналів перекладених документів й завірення перекладів, а також під час візиту в банк для підписання банківських форм і завершення процесу відкриття корпоративного рахунку.

Відкриття рахунку в банку Білорусії (з моменту подачі попередньої заявки до активації рахунку) займає всього лише 1 місяць і приїхати до Білорусі потрібно лише 1 раз!
 

Співпрацюючи з нами, в найкоротші терміни Ви отримаєте активний корпоративний рахунок для Вашої офшорної компанії.
 

Ознайомтеся з Акційною пропозицією «Корпоративний рахунок для офшору у білоруському банку за 1 599 євро» за посиланням

https://absolute.com.ua/ukr/articles/korporativnyjj-schet-dlja-offshora-v-belorusskom-banke


Отримайте розгорнуту консультацію по відкриттю корпоративного рахунку для Вашої компанії в одному з банків Білорусі, а також про можливості ведення бізнесу в Білорусі.


Телефонуйте 067 732 38 82

 

Пишіть до чату або на e-mail offer@absolute.com.ua