Податкова гавань для бізнесу – Швейцарія

25.04.2019
Новини міжнародного департаменту

Швейцарія – всебічно розвинена країна у центральній Європі, зі стабільною економікою та політичним середовищем, яка ідеально підходить для ведення міжнародного бізнесу, в будь-який, у незабороненій Законом, сфері.
 

З огляду на загальну деофшоризацію, Швейцарія для бізнесу, сьогодні актуальна, як ніколи.
 

Міжнародний бізнес-інструмент
 

Компанія в Швейцарії – солідний міжнародний інструмент для бізнесу, який сприятливо сприймається міжнародними партнерами, та забезпечує високу економічну ефективність, зважаючи на різні податкові пільги, гарантовані державою.
 

Незважаючи на всілякі пільги і привілеї для бізнесу, Швейцарія не є офшорною країною, що робить застосування швейцарської компанії ефективної та зручної.
 

У Швейцарії відсутній валютний контроль. Швейцарією укладено ряд угод про уникнення подвійного оподаткування, у тому числі й з Україною.
 

Швейцарія не входить до переліку офшорних зон КМУ й відсутня у списку КМУ країн, які підпадають під правила про трансферне ціноутворення.
 

Банківська система Швейцарії одна з кращих у світі, що надає доступ до різноманітних високоякісних послуг, у тому числі й віддалено.
 

Створюючи бізнес у Швейцарії, ви отримуєте стабільно працюючу компанію, з рахунком і податковим номером у респектабельній країні.
 

Швейцарія, як юрисдикція, ідеально підходить для ведення холдингової діяльності, володіння та захисту активів, накопичення та інвестицій, торгівлі.
 

Податки у Швейцарії
 

Оподаткування в Швейцарії ділиться на 3 рівні:
 

  • податок на федеральному рівні й місцеві податки;
     
  • податок на кантональному рівні;
     
  • податок на муніципальному рівні.
     

Дізнайтеся більше про Швейцарські кантони та напівкантони

https://absolute.com.ua/ukr/articles/bezopasnoe-vedenie-biznesa-chto-nuzhno-znat-o-shvejjcarii
 

Ставка корпоративного податку на федеральному рівні складає 8,5% (ефективна ставка 7,8%), ставка корпоративного податку на кантональному та муніципальному рівні варіюється у залежності від кантону, у якому зареєстрована компанія, типу та діяльності компанії.
 

Фактично, ефективна ставка корпоративного податку залежить від багатьох факторів та буде розраховуватися й застосовуватися для кожного конкретного випадку індивідуально.
 

На практиці, в Швейцарії ефективна ставка корпоративного податку коливається в межах 10 – 20%.
 

Отже, якщо клієнт зацікавлений у веденні бізнесу, з використанням швейцарської юрисдикції, йому буде потрібно скласти попередній бізнес-план із зазначенням, як мінімум, сфери діяльності, що плануються, оборотів, країн ведення діяльності, для отримання кваліфікованого прорахунку ефективної податкового навантаження на доходи від бізнесу.
 

Стандартний ПДВ у Швейцарії складає 7,7%, стандартний податок на дивіденди та відсотки – 35%, роялті 0%.
 

Відкриття рахунку нерезиденту
 

У Швейцарії немає негативного ставлення до засновників-вихідців з України.
 

Компанія у Швейцарії може бути заснована нерезидентом Швейцарії, але зобов'язана мати директором, мінімум одного резидента Швейцарії.
 

Крім того, країна пропонує різні варіанти отримання тимчасового місця проживання (ТМЖ) )й громадянства у Швейцарії, у т.ч. й на умовах податкового планування, що дозволяють економити на податкових відрахуваннях в Швейцарії.
 

Фактично, використання для податкового планування швейцарської компанії у парі з отриманням ТМЖ Швейцарії, дозволяє досягти максимальної економії на податках.
 

Іншими словами, Ви платите попередньо узгоджену з кантонами фіксовану суму податку на рік (паушальний податок) незалежно від суми отриманого доходу!
 

Якщо Ви хочете прорахувати заздалегідь податкове навантаження у Швейцарії, зацікавлені у послугах з реєстрації, побудови й супроводу бізнесу у Швейцарії, в розміщенні та захисті активів з використанням швейцарської юрисдикції або розглядаєте Швейцарію як країну для бізнес-еміграції,   звертайтеся за консультацією до фахівців міжнародного департаменту ЮА «Абсолют».
 

У максимально стислі терміни зареєструємо компанію будь-якої форми власності в Швейцарії і відкриємо для неї корпоративний рахунок.
 

Ознайомтеся з Акційною пропозицією «Компанія у Швейцарії + корпоративний рахунок»

https://absolute.com.ua/ukr/articles/kompanija-v-shvejjcarii-korporativnyjj-schet
 

Готові відповісти на всі Ваші запитання!
 

Телефонуйте або пишіть керівнику міжнародного департаменту ЮА «Абсолют»
 

Телефон 067 243 15 23
 

Е-mail offer@absolute.com.ua  
 

Для кожного клієнта ми розробляємо персональне пропозицію з урахуванням сфери діяльності компанії-нерезидента, підбираємо максимально-вигідні умови.