Карантин в Україні продовжили до 30 квітня

03.03.2021
Юридичні новини

Постановою Кабміну № 104 дію карантинних обмежень продовжили до кінця квітня поточного року. Залежно від епідеміологічної ситуації, країна буде поділена на зелені, жовті, помаранчеві і червоні зони.
 

В результаті цього роботодавці мають право переводити своїх співробітників на дистанційний та гнучкий режим роботи, а також надавати їм відпустки без збереження зарплати. При цьому передбачені КЗпП традиційні 15 днів сюди не входять.
 

Крім того, Президент підписав закон про надання фінансової допомоги у зв'язку з частковим безробіттям на період карантину або надзвичайних ситуацій. Він поширюється на застрахованих осіб, які втратили частину доходу через дію карантинних обмежень.
 

Прийнятим нормативом передбачається виділення державної допомоги не тільки під час карантину, введеного через коронавірус, але і в разі виникнення інших захворювань і надзвичайних ситуацій на території України.
 

Відповідно до даного закону повноваження призначати порядок і строки надання допомоги, її розмір і умови повернення отримує Кабінет Міністрів.