Дефектний вихід

16.04.2019
Статті

Після закінчення дії мораторію на перевірки контроль бізнесу відновився з новою силою. Практика показує, що саме органи ДФС активно сприяють формуванню державного бюджету, безпосередньо за рахунок штрафів, що стягується з суб'єктів господарювання за різні порушення податкового законодавства.
 

Стаття 75 Податкового кодексу України виділяє наступні види перевірок: камеральні, документальні (планові й позапланові, виїзні та не виїзні), фактичні.
 

Підстави проведення тих чи інших перевірок також передбачені НК України. При цьому, якщо про документальну перевірку суб'єкта господарювання попереджають заздалегідь (графік планових перевірок розміщений на офіційному сайті ДФС), то фактична-проводиться без попередження. На частоту проведення таких контрольних заходів впливає ступінь ризику платника податків (критерії віднесення до певної групи ризику можна знайти в Наказі Міністерства фінансів України від 02.06.2015 р № 524).
 

Суди на боці бізнесу
 

Судова практика у таких справах досить різноманітна. Так, нерідко судові інстанції стають на сторону суб'єктів господарювання...


ОЗНАЙОМИТИСЯ З ПОВНИМ ТЕКСТОМ СТАТТІ
 

Автор
 

Олександр ГЛАДІЙ

Директор ЮА «Абсолют»
 

Джерело: «Юридична практика» 09 квітень 2019 р.

Перевірки податкової