Завжди готуй

06.02.2019
Статті

Закон «Про валюту і валютні операції» синхронізується з прийняттям і введенням змін до Податкового кодексу з метою імплементації плану BEPS, до якого слід готуватися вітчизняному бізнесу


07 лютого 2019 року набуде чинності Закон України «Про валюту і валютні операції» або так званий – «Закон про валюту». Крім того, Національний банк України остаточно затвердив нову систему валютного регулювання, опублікувавши на своєму сайті дорожню карту валютної лібералізації.
 

Валютна лояльність
 

Регулятор опублікував на сайті всього 10 положень, 2 з яких – технічні. Постановами НБУ передбачені значні пом'якшення умов роботи на українському валютному ринку, що, у свою чергу, спростить ведення бізнесу в Україні, та зробить нашу країну більш привабливою для іноземних інвесторів.
 

Крім того, дії деяких положень – тимчасові, тому що зазначені обмеження регулятор може скасувати на підставі зростання темпів макроекономічних показників.
 

Поки залишається в силі вимога про продаж частини валютної виручки, що регулятор вже обіцяє скасувати у майбутньому.
 

Особливий інтерес викликає заява регулятора від 28.12.2018 року про відкриття українського банківського ринку для юридичних осіб нерезидентів…

 

ОЗНАЙОМИТИСЯ З ПОВНИМ ТЕКСТОМ СТАТТІ

 

Автор


Олександр БОНДАРЧУК
Керуючий партнер ЮА «Абсолют»
 

Джерело: «Юридична практика», 05 лютого 2019
 

Закон про валюту