Судова практика ЮА «Абсолют»: довели в суді неправомірність застосування штрафних санкцій

03.09.2020
Новини компанії

доказали у суді неправомірність застосування штрафних санкцій


Юристи судової практики ЮА «Абсолют», захищаючи інтереси Клієнта (велике виробниче підприємство), домоглися визнання судом неправомірності накладення штрафних санкцій в рамках договору поставки товару.


На Клієнта нашої компанії Контрагент подав до суду через, нібито, порушення договірних зобов'язань за договором поставки товару.


Виходячи зі слів Контрагента, поставлений товар підлягав заміні в рамках гарантійного терміну згідно Акту введення об'єкта в експлуатацію, з дати складання якого обчислюється гарантійний термін.


Юристи нашої юридичної компанії провели всебічний аналіз всіх матеріалів справи і договірних відносин сторін. І, строго дотримуючись вимог та положень чинного законодавства, професійно виклали позицію і повністю спростували доводи Позивача.


Зокрема, при розгляді справи, адвокати звернули увагу суду, що наданий Позивачем Акт не відповідає умовам договору. Акт складено про введення в експлуатацію абсолютно іншого товару, а це ключовий момент при обчисленні гарантійного терміну.


В результаті, Центральний апеляційний господарський суд погодився з позицією адвокатів ЮА «Абсолют» про неправомірність вимог позивача і встановив, що гарантійний термін є вичерпаним.


Суд відмовив у задоволенні вимог позивача про зобов'язання Клієнта замінити товар і виплатити штрафні санкції, а також скасував рішення господарського суду Дніпропетровської області.