Керівник міжнародного департаменту ЮА «Абсолют» відвідав IV Національний експортний форум

05.06.2018
Новини міжнародного департаменту

04 червня у Торгово-промисловій палаті України відбувся «IV Національний експортний форум», який поклав старт «Kyiv Export Week 2018».


В цьому році Форум зібрав понад 150 гостей з різних країн світу, серед яких Хорватія, Нігерія, Австрія, Італія та Білорусь.


«IV Національний експортний форум» почався з вітального слова Геннадія Чижикова, президента Торгово-промисловій палаті України (ТПП), та позначення цілей.


Так, він зазначив, що ТПП вже кілька років поспіль виступає в ролі майданчика, що об'єднує представників бізнесу різних країн. Щорічно на «Національному експортному форумі» учасники отримують унікальну інформацію про побудову довгострокових і взаємовигідних відносин з експортерами, що сприяє відкриттю нових каналів збуту.


Важливість розвитку експорту також підкреслив Олексій Переверзєв (державний секретар Міністерства економічного розвитку і торгівлі України).


«Експорт – це двигун економіки, половина ВВП країни формується за його рахунок», – додав він, зазначивши, що у 2017 році експорт зріс на 7,2 млрд. доларів США.


На думку Василя Боднара, заступника Міністра закордонних справ України, необхідно шукати нові ринки збуту продукції, тим самим підвищуючи експортний потенціал.


«Головний сигнал МЗС – наші дипломатичні установи за кордоном, і Рада експортерів та інвесторів вдосконалюють взаємодію з національним бізнесом, ТПП України, іншими міністерствами, державними органами та громадськими організаціями з метою розширення експорту та залучення іноземних інвестицій», – акцентував він, додавши, що підтримка держави буде стимулом для національних підприємств модернізувати виробництво.


Слово також взяв Самат Ордобаев, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні. Він закликав підприємців України до тісної співпраці шляхом створення спільних підприємств (СП) з метою виходу на євразійські та близькосхідні ринки, які вже відкриті для Казахстану (наприклад, за 2 роки кількість СП Казахстан-Україна збільшилася у 2 рази).


Керівник відділу у справах економіки і торгівлі Посольства Китайської Народної Республіки в Україні Лю Дзюнь сказав, що відчуває зміни та поступове відновлення економіки України. Він також підкреслив, що Китай в цьому році відкрив свої ринки для нових товарів з України (шрот, яловичина, мед) і готовий далі розширювати списки дозволених для ввезення товарів. Також підтвердив зацікавленість Китаю в українських технологіях і продукції машинобудування.


В ході панельної дискусії під назвою «Реалізація Національної експортної стратегії України» спікери обговорили об'єднання виробників в асоціації, перехід аграрного сектора на нові ринки, а також інструменти підтримки національних виробників.


Так, Олеся Залуська, радник першого Віце-прем'єр-міністра України -міністра економічного розвитку і торгівлі України, підкреслила важливість розробки експортної стратегії спільно з бізнесом, постійного технологічного вдосконалення та експорту інноваційних продуктів, розвитку інфраструктурних проектів, а також створення інституційної підтримки експортерів. За її словами, харчова промисловість, ІТ-технології та машинобудування – найбільш перспективні сектори економіки.


Сергій Свистіль, віце-президент ТПП України, запропонував виробникам об'єднатися і створити асоціації для спільного виходу на міжнародні ринки та наголосив на необхідності розробки власної експортної політики на підприємствах, які планують експорт продукції (послуг).


Ольга Трофімцева, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції, зазначила успішний перехід аграріїв на нові ринки після втрати ринку РФ.


«Україна щорічно експортує більше 40 млн. тонн зернових, а в країнах Євросоюзу на сьогодні успішно працює 290 українських експортерів-виробників продуктів харчування, тваринництва та ін.», – додала вона.


Ольга Шевченко, начальник управління міжнародного співробітництва Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів сказала, що експортерам необхідна допомога у визнанні системи безпеки виробництва продукції з України.


В рамках «IV Національного експортного форуму» організатори презентували віртуальний торгівельний майданчик для бізнесу «European Enterprise Network», який охоплює більш 2,5 млн. компаній-учасників та бізнес-асоціацій 65 країн світу.

 

Керівник міжнародного департаменту ЮА «Абсолют» відвідав IV Національний експортний форум



Матеріал по темі
Верховний суд: Вирішення питання про зменшення неустойки належить до дискреційних повноважень суду
детальніше
2024-04-09 17:07:00
|
Практика ВС
Верховний суд: Перебування дитини за кордоном не позбавляє суд України права вирішувати спір про визначення місця її проживання
детальніше
2024-02-07 17:16:00
|
Практика ВС
Верховний Суд вказав, чи може боржник спростовувати свій борг висновком поліграфа
детальніше
2024-01-22 14:08:00
|
Практика ВС
Як визначати розмір кредиторських вимог до боржника – майнового поручителя за наявності провадження у справі про банкрутство основного боржника
детальніше
2024-01-11 15:07:00
|
Практика ВС
Верховний Суд висловив позицію щодо перебування власника житла у стані необхідної оборони
детальніше
2023-12-04 14:17:00
|
Практика ВС
Верховний суд: Вимога про видалення статті з вебсайту є належним способом захисту, якщо порушено особисте немайнове право особи
детальніше
2023-11-27 14:49:00
|
Практика ВС