Керівник міжнародного департаменту ЮА «Абсолют» відвідав «Doing Business with Belarus»

02.11.2018
Архів новин
1 листопада у Києві відбулася конференція «Doing Business with Belarus», яка була організована за підтримки ТПП України, з метою налагодження більш тісної співпраці між Республікою Білорусь та Україною, а також пошуку можливостей ведення бізнесу на території Білорусії для українських підприємців.
 
Спікери конференції назвали Республіку Білорусь однією з найбільш політично стабільних країн, у порівнянні з іншими країнами Європи, а також позначили переваги ведення бізнесу в Республіці Білорусь.
 
Приведемо переваги:
невисока конкуренція;
низький поріг доступу на ринок;
рівні права доступу на ринок ЄАЕС;
наявність пільг для виробників;
стабільний стан економіки;
«0» ставка оподаткування від продажу криптовалют для фізосіб;
Парк високих технологій (технологічний хаб).
 
Відзначимо також зміцнення Торгово-економічних відносин і збільшення товарообігу між Україною та Білоруссю.
 
Так, у 2017 р. товарообіг склав 4,5 млрд. доларів, у 2018 році очікується на рівні 5,2 – 5,5 млрд. доларів, а за підсумками зустрічі в жовтні 2018 року президентів Петра Порошенка і Олександра Лукашенка планований оборот через 2 роки повинен скласти 8 млрд. доларів.
 
На думку керівника міжнародного департаменту Юридичного агентства «Абсолют», Республіка Білорусь є цікавим об'єктом з точки зору ведення бізнесу та географічної близькості до України та Росії, створюючи між двома державами торгівельний майданчик.
 
Але, все ж, ситуація в країні не стабільна, існує ряд обмежень, у тому числі валютного та митного законодавства, беззастережна та всебічна підтримка національного виробника, та й, всі рішення і важелі впливу знаходяться у руках одного беззмінного лідера.
 
Тому, варто проявити обережність і, можливо, реалізовувати або спільні проекти з представниками бізнесових кіл Білорусії, або ті проекти, які у майбутньому можна безболісно та оперативно перемістити в іншу юрисдикцію, або ж, зваживши всі ризики, вибрати іншу, більш тиху та стабільну юрисдикцію.
 
Міжнародний департамент ЮА «Абсолют», крім реєстрації та супроводу компанії у Білорусі, пропонує аналогічні послуги в більш ніж 50 юрисдикціях, забезпечуючи комплексне рішення під ключ – від реєстрації компанії та відкриття корпоративного банківського рахунку, до організації та підтримки життєдіяльності закордонного офісу (у тих випадках, де це необхідно). 
 
 
Doing Business with Belarus


Матеріал по темі
Верховний суд: Вирішення питання про зменшення неустойки належить до дискреційних повноважень суду
детальніше
2024-04-09 17:07:00
|
Практика ВС
Верховний суд: Перебування дитини за кордоном не позбавляє суд України права вирішувати спір про визначення місця її проживання
детальніше
2024-02-07 17:16:00
|
Практика ВС
Верховний Суд вказав, чи може боржник спростовувати свій борг висновком поліграфа
детальніше
2024-01-22 14:08:00
|
Практика ВС
Як визначати розмір кредиторських вимог до боржника – майнового поручителя за наявності провадження у справі про банкрутство основного боржника
детальніше
2024-01-11 15:07:00
|
Практика ВС
Верховний Суд висловив позицію щодо перебування власника житла у стані необхідної оборони
детальніше
2023-12-04 14:17:00
|
Практика ВС
Верховний суд: Вимога про видалення статті з вебсайту є належним способом захисту, якщо порушено особисте немайнове право особи
детальніше
2023-11-27 14:49:00
|
Практика ВС