Перспективи співпраці України і Литви

20.12.2018
Новини міжнародного департаменту

07 грудня у Києві у НСК «Олімпійський» відбувся «IV Україно-Литовський економічний форум», який відвідав керівник міжнародного департаменту ЮА «Абсолют».


Основні цілі Форуму – розвиток більш тісних взаємовигідних економічних зв'язків України та Литви, пошук нових можливостей, а також зміцнення співробітництва.


Організаторами форуму виступили Український союз промисловців та підприємців (УСПП), Конфедерація промисловців Литви, Україно-Литовський і Литовсько-Український ділові союзи.


Захід проходив на вищому рівні й зібрав на своєму майданчику близько 400 представників бізнесу з України та Литви, а також таких високопоставлених чиновників, як Міністр економіки Литви Віргініюс Сінкявічюс та Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.


Обговорюючи відносини України та Литви, учасники констатували 20% зростання товарообігу між країнами в 2018-му році, високий потенціал України в сфері IT-технологій, а також наголосили на важливості продовження співпраці в галузі енергоефективності.


Так, Міністр економіки Литви позитивно оцінив вибір українського народу щодо європейського вектора розвитку, що позитивно відображається на інтересах бізнесменів з Литви, що розглядають Україну як країну для інвестицій. Однак додав, що українцям слід приділяти більше уваги безпеці інвестицій.


Міністр економічного розвитку і торгівлі України позначив пріоритети, які полягають у продовженні співпраці країн в сферах енергозбереження та енергоефективності, альтернативної енергетики, охорони навколишнього середовища, корпоративної безпеки.


На тематичних сесіях Форуму «Поновлювані джерела енергії», «Фінансові інструменти та інвестиційний клімат», «Транспорт і логістика», «Інноваційні технології» учасники більш детально розглянули основні аспекти взаємодії України та Литви.


Завершився «IV Україно-Литовський економічний форум» підписанням низки угод про співпрацю між УСПП, Асоціацією сонячної енергетики України і «Global BOD Group», між УСПП і Вільнюської ТПРП та ін., а також продовжена угода між УСПП і Конфедерацією промисловців Литви.
 

На сьогоднішній день в Україні працює понад 250 компаній з литовським капіталом, а у Литві – 88 компаній з українським капіталом. Потенціал до подальшого взаємовигідного співробітництва є у обох країн.


Міжнародний департамент ЮА «Абсолют» вже не перший рік проводить реєстрацію компаній та їх супровід у Литві, відкриття корпоративних рахунків, а також пропонує бухгалтерський супровід.


Литва цікава як для невеликих підприємств і стартапів, так і для великого бізнесу.


Якщо виручка компанії за звітний рік не перевищує суму 300 000 євро, і виконаний ще ряд інших нескладних умов, Литва пропонує пільгову ставку корпоративного податку 5%, а це у 3 рази менше у порівнянні зі стандартною ставкою 15% для великого бізнесу.


Литва створила вільні економічні зони для великих гравців ринку. При виконанні ряду умов (інвестиції від 1 млн. євро, створення робочих місць та ін.), бізнес звільняється від сплати корпоративного податку строком на 10 років, а також отримує доступ до відмінної  транспортної розв'язки та якісний недорогий трудовий ресурс.


Крім того, варто зазначити й інші переваги Литви:
 

  • обслуговування російською мовою в усіх сферах;
     
  • відносну близькість від України;
     
  • лояльне ставлення до засновників громадян України;
     
  • недороге утримання компанії;
     
  • якісний віддалений банкінг з повним спектром послуг.
     

Замислюючись про реєстрацію компаній та їх супровід у Литві або іншій країні, відкриття корпоративних рахунків, зверніться до фахівців міжнародного департаменту Юридичного агентства «Абсолют».
 

У результаті Ви отримаєте розгорнуту пропозицію, що відображає всі нюанси ведення бізнесу у тій чи іншій юрисдикції.

 

Для отримання консультації
 

Телефонуйте 067 732 38 82
 

Пишіть до чату або на e-mail absolute@absolute.com.ua
 

IV Україно-Литовський економічний форум



Матеріал по темі
Верховний суд: Вирішення питання про зменшення неустойки належить до дискреційних повноважень суду
детальніше
2024-04-09 17:07:00
|
Практика ВС
Верховний суд: Перебування дитини за кордоном не позбавляє суд України права вирішувати спір про визначення місця її проживання
детальніше
2024-02-07 17:16:00
|
Практика ВС
Верховний Суд вказав, чи може боржник спростовувати свій борг висновком поліграфа
детальніше
2024-01-22 14:08:00
|
Практика ВС
Як визначати розмір кредиторських вимог до боржника – майнового поручителя за наявності провадження у справі про банкрутство основного боржника
детальніше
2024-01-11 15:07:00
|
Практика ВС
Верховний Суд висловив позицію щодо перебування власника житла у стані необхідної оборони
детальніше
2023-12-04 14:17:00
|
Практика ВС
Верховний суд: Вимога про видалення статті з вебсайту є належним способом захисту, якщо порушено особисте немайнове право особи
детальніше
2023-11-27 14:49:00
|
Практика ВС