Юристи ЮА «Абсолют» відвідали конференцію «Свобода вибору правил гри – не втрать свого права на арбітраж»

02.05.2018
Архів новин

26 квітня пройшла конференція «Свобода вибору правил гри – не втрать свого права на арбітраж», яка була організована Дніпропетровським відділенням Асоціації правників України за підтримки регіонального партнера – Дніпропетровської торгово-промислової палати (ДТПП).


Захід об'єднав представників бізнесу Дніпра, юристів та адвокатів, діяльність яких тісно пов'язана із застосуванням новел процесуального законодавства щодо арбітражу та третейських судів.


На початку конференції почесні гості виступили з вітальним словом, після чого учасники сесій перейшли до обговорення тем.


В ході першої сесії підняли питання альтернативи державним судам й ознайомилися з презентацією нового Регламенту Міжнародного комерційного арбітражного суду при ТПП України (ICAC).


На другій сесії під назвою «Новели процесуального законодавства щодо арбітражу і третейських суддів» доповідачі ознайомили аудиторію з темою арбітрабільність суперечок і порядком виконання державними судами функцій сприяння міжнародного комерційного арбітражу, а також розглянули новий порядок виконання судами функцій контролю.


Друга частина конференції була присвячена майстер-класу «Практика складання і реалізації арбітражних застережень при складанні ЗЕД контрактів».

 

Почестними гостями конференції виступили:

Ніна Алехнович - перший віце-президент ДТПП;

Тетяна Захарченко - заступник Глави Міжнародного комерційного арбітражного суду при ТПП України (ICAC);

Олександр Друг - партнер Юридичної фірми «Саєнко Харенко»



Матеріал по темі
Верховний суд: Перебування дитини за кордоном не позбавляє суд України права вирішувати спір про визначення місця її проживання
детальніше
2024-02-07 17:16:00
|
Практика ВС
Верховний Суд вказав, чи може боржник спростовувати свій борг висновком поліграфа
детальніше
2024-01-22 14:08:00
|
Практика ВС
Як визначати розмір кредиторських вимог до боржника – майнового поручителя за наявності провадження у справі про банкрутство основного боржника
детальніше
2024-01-11 15:07:00
|
Практика ВС
Верховний Суд висловив позицію щодо перебування власника житла у стані необхідної оборони
детальніше
2023-12-04 14:17:00
|
Практика ВС
Верховний суд: Вимога про видалення статті з вебсайту є належним способом захисту, якщо порушено особисте немайнове право особи
детальніше
2023-11-27 14:49:00
|
Практика ВС
ВП ВС висловила проарбітражну позицію у справі, спір у якій виник із приватноправових відносин з іноземним елементом
детальніше
2023-11-14 16:49:00
|
Практика ВС