ЮА «Абсолют» виступило партнером проведення «III Форуму з реструктуризації та банкрутства»

20.04.2018
Архів новин

18 квітня у готелі «Premier Palace Hotel» пройшов «III Форум з реструктуризації та банкрутства», організований газетою «Юридична практика».


Представники провідних юридичних компаній та фінансових установ України, арбітражні керуючі, юристи, адвокати, судді, а також експерти державних структур прийшли послухати доповідачів і взяти безпосередню участь в обговоренні актуальних тем сесій.


На 1-й сесії в форматі дискусійного хаба на тему «Процедури неплатоспроможності 2.0. Перезавантаження» учасники обговорили плюси й мінуси зняття бар'єрів для порушення справ про банкрутство, обмеження терміну мораторію для боржника, нові правила продажу майна боржника та ефективність процедур банкрутства, питання відповідальності арбітражного керуючого, банкрутство фізичних осіб, а також реформу процедури банкрутства як частини судової реформи.


2-я сесія форуму була присвячена фінансовій реструктуризації. Учасники дискутували про норми Закону України «Про фінансову реструктуризацію», умови успішної фінансової реструктуризації та ролі юридичних радників, а також поділилися випадками з практики проведення фінансової реструктуризації.


В ході 3-й сесії форуму учасники поговорили про практичні аспекти процедур банкрутства та актуальну судову практику, зокрема, про правові позиції судів щодо проведення аукціонів, особливості визнання угод недійсними й спростування майнових дій боржника, протидіїю зловживання процесуальними правами згідно нового процесуального законодавства, контрольоване та фіктивне банкрутство.


Так, секретар Судової палати з розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду зробив огляд розгляду справ про банкрутство та акцентував увагу аудиторії на проблемах оскарження підсумків аукціонів. Також він додав, що практикам слід готуватися до прийняття Кодексу України про процедури банкрутства.


Керівник практики реструктуризації та банкрутства ЮА «Абсолют» Олексій Сокол розповів про практикообразуючі позиції судів у справах про банкрутство. Так, він зазначив, що ВС дотримується позицій ВГСУ, але є передумови того, що підходи будуть змінюватися. Отже, сформується нова практика та «юристів чекає світле майбутнє в роботі з Верховним Судом».

 

Спікери 4-й сесії поговорили про альтернативні варіанти врегулювання проблемної заборгованості й відновлення платоспроможності боржника та, за результатами обговорення, прийшли до спільної думки, що краще шукати мирні шляхи врегулювання проблемної заборгованості, не вдаючись до судових розглядів.


Форум завершився підбиттям підсумків та неформальним спілкуванням учасників.


Виступаючи офіційним партнером «III Форуму з реструктуризації і банкрутства», ми зробили акцент на найбільш резонансних практикообразуючих позиціях судів у справах про банкрутство, поділилися своїм досвідом, а також конструктивно поспілкувалися з колегами.


Юридичне агентство «Абсолют» приділяє особливу увагу розвитку практики реструктуризації та банкрутства. В нашій команді висококваліфіковані фахівці та досвідчені адвокати, які постійно працюють над підвищенням професійного рівня.

 

Ми пропонуємо клієнтам:

  • повний юридичний супровід процесів;
  • контроль діяльності арбітражних керуючих;
  • контроль роботи оцінювачів і торгуючих організацій;
  • супровід всіх судових процесів, в тому числі й на етапі виконання;
  • супровід всіх необхідних експертиз;
  • повне юридичне супроводження процесів.


Для кожного клієнта розробляємо індивідуальну стратегію з урахуванням досягнення поставлених цілей.


На фото директор ЮА «Абсолют» Олександр Гладій з колегами-представниками юридичних фірм Південно-Східного регіону

III Форуму з реструктуризації та банкрутства



Матеріал по темі
Верховний суд: Вирішення питання про зменшення неустойки належить до дискреційних повноважень суду
детальніше
2024-04-09 17:07:00
|
Практика ВС
Верховний суд: Перебування дитини за кордоном не позбавляє суд України права вирішувати спір про визначення місця її проживання
детальніше
2024-02-07 17:16:00
|
Практика ВС
Верховний Суд вказав, чи може боржник спростовувати свій борг висновком поліграфа
детальніше
2024-01-22 14:08:00
|
Практика ВС
Як визначати розмір кредиторських вимог до боржника – майнового поручителя за наявності провадження у справі про банкрутство основного боржника
детальніше
2024-01-11 15:07:00
|
Практика ВС
Верховний Суд висловив позицію щодо перебування власника житла у стані необхідної оборони
детальніше
2023-12-04 14:17:00
|
Практика ВС
Верховний суд: Вимога про видалення статті з вебсайту є належним способом захисту, якщо порушено особисте немайнове право особи
детальніше
2023-11-27 14:49:00
|
Практика ВС