Олександр Бондарчук відвідав бізнес-форум «Кіпр та Україна: останні досягнення та відновлення бізнес-середовища»

24.05.2018
Архів новин

23 травня у приміщенні Торгово-промислової палати України відбувся українсько-кіпрський бізнес-форум, в ході якого представники бізнесу України та Кіпру обговорили питання, що стосуються активізації ділового і торгового співробітництва.


На початку форуму з вітальним словом виступив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, зазначивши зниження товарообігу з Кіпром через недостатню активність представників української ділової спільноти.


«Кіпр може бути для українських товарів дуже зручним виходом на ринки всіх країн Середземномор'я», – підкреслив він.


Президент Кіпрської-Української бізнес-асоціації Міхаель Міхаель, звертаючись до присутніх, заявив про зацікавленість кіпрських партнерів в інвестуванні у промисловість та аграрний бізнес України.


«Відносини між Україною та Кіпром тривають вже більше 20 років, і є досить розвиненими. Україна, за рахунок своєї розвиненої аграрної промисловості, виробничих підприємств є привабливим об'єктом інвестицій. У 2017 загальний обсяг двосторонньої торгівлі склав 100 200 000 дол. США по товарах і 493300000 по послугах. На Кіпрі зареєстровані об'єкти з українським капіталом, а, в свою чергу, багато кіпрських компаній мають свої представництва в Україні», – додав президент бізнес-асоціації.


Важливість зміцнення і розвитку ділових відносин також підкреслив Луїс Телемаха, (посол Кіпру в Україні), назвавши Кіпр привабливим інвестиційним місцем з комфортними умовами для ведення бізнесу.


«Його (Кіпру – прим. автора) податкова система, надійна та сучасна законодавча база та серйозна підтримка бізнесу забезпечують як легкість, так і низьку вартість ведення бізнесу. Геостратегічна позиція з доступом до європейських і міжнародних ринків, висока якість життя, гостинність жителів роблять Кіпр ідеальним місцем, як для інвестування, так і для життя», – підкреслив він.


В ході форуму представники кіпрської делегації презентували поновлення в роботі юридичної та податкової систем Кіпру, а також висловили готовність надати всіляку підтримку для зміцнення ділових відносин у фінансовій, юридичній, аграрній сферах.

Українсько-кіпрський бізнес-форум



Матеріал по темі
Верховний суд: Вирішення питання про зменшення неустойки належить до дискреційних повноважень суду
детальніше
2024-04-09 17:07:00
|
Практика ВС
Верховний суд: Перебування дитини за кордоном не позбавляє суд України права вирішувати спір про визначення місця її проживання
детальніше
2024-02-07 17:16:00
|
Практика ВС
Верховний Суд вказав, чи може боржник спростовувати свій борг висновком поліграфа
детальніше
2024-01-22 14:08:00
|
Практика ВС
Як визначати розмір кредиторських вимог до боржника – майнового поручителя за наявності провадження у справі про банкрутство основного боржника
детальніше
2024-01-11 15:07:00
|
Практика ВС
Верховний Суд висловив позицію щодо перебування власника житла у стані необхідної оборони
детальніше
2023-12-04 14:17:00
|
Практика ВС
Верховний суд: Вимога про видалення статті з вебсайту є належним способом захисту, якщо порушено особисте немайнове право особи
детальніше
2023-11-27 14:49:00
|
Практика ВС